Bitcoin’de ‘halving’ etkisi olacak mı | Ethereum’da son durum ne

Yılın ilk üç ayında göz kamaştıran performans sergilediği uzmanlarca belirtilen kripto paraların nisan ayı itibariyle fiyatlarının baskılandığı kaydediliyor. Kripto paraların baskılanmasına nedeni olarak ise bir çok sebep sıralanıyor. Bunlardan birinin de ‘halving’ olduğu aktarılırken ‘halving’in kripto paralar üzerinde nasıl bir etkisi olacağı merak konusu oldu.

Kripto para birimi Bitcoin’in bugün TSİ 09.30’da 65.314 dolar seviyesinde bulunduğu görülürken uzmanlar Bitcoin’in 65.00 dolar seviyesini korumasının pozitif bir durum olduğunu aktardı.

NİSAN AYI VERİLERİ AÇIKLANACAK

Makro ekonomik gelişmeler tarafına bakıldığında ise nisan ayı verilerinin açıklanacağı haftaya giriliyor. ABD’de bu hafta büyüme rakamları ve kişisel tüketim harcamaları takip edilecek. Ekonomistler kişisel tüketim harcamalarının ABD enflasyon verisinin baş göstergelerinden olduğunu kaydederken kripto para uzmanları ise önümüzdeki ay enflasyon verisinin beklenti altında gerçekleşmesi durumunda ve Orta Doğu’daki mevcut gerilimin körüklenmemesi halinde Bitcoin için ATH yolculuğunun başlayabileceğini belirtiyor.

UZMANLARDAN ETHEREUM YORUMU

Uzmanlar ayrıca, Bitcoin’de görülecek bu seyrin, Ethereum’da da toparlanmalara neden olacağını ifade ediyor. Ethereum’da kritik eşiğin 3.000 dolar seviyesinin üzerinde kalınması olduğunu aktaran uzmanlar bu durumda yükselişlerin meydana gelebileceğini söylüyor. Bu seviyenin altı için ise satıcılı seyrin gündeme gelebileceği kaydedildi.

HALVING ETKİSİ İÇİN ERKEN

Öte yandan, Halving’e yönelik yaşanabilecek gelişmelerin kripto paralar tarafında etkisini görebilmek için henüz erken olduğu kaydedilirken bu süreçte jeopolitik riskelerin de yakında takip edilmesi gerektiği belirtildi.

HALVİNG NE DEMEK, HALVİNG NEDİR

Halving, ‘yarılanma’ anlamına gelir. Piyasalarda halving 4 yılda bir gerçekleşmektedir ve söz konusu yatırım aracının değerlenmesi demektir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir